Et yemekleri


Kolay tantuni

Malzemeler
500 gr. dana biftek
Kimyon
Kekik
Pul kırmızı biber
Tuz
30 gr. terayağ

Yapılışı
Eti keskin bir bıçakla çok ince kıyın. Demir veya yapışmaz yüzekli bir tavayı hafifçe yağlayın. Tavanın büyüklüğüne göre eti ikiye veya dörde ayırın.
Kızdırdığınız tavaya her seferinde bir miktar et koyup, devamlı karıştırarak çok kuvvetli ateşte 5 dakika kavurun.
Etlerin tamamını bu şekilde pişirdikten sonra kimyon, kekik, pul kırmızı biber ve tuz serpip ister lavaş ekmeğine sarark servis yapın. isterseniz sade…tercih sizin…

 
 
MİNİK ŞİŞLER
 
MALZEMELERİ
 
300 gr tavuk göğüs
300 gr kuzu but
4 avuç fındık
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Ceviz büyüklüğünde zencefil
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı pekmez
1 adet kurutulmuş acı biber
 
YAPILIŞI
 
Ceviz büyüklüğünde zencefili ve 3 diş sarımsağı bir parça tuz ile havanda dövün. Ardından 4 avuç fındığı da ekleyip, yağını iyice bırakıncaya kadar dövün. 1 adet kurutulmuş biberi de içine ince ince doğrayın; 2 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 4 çorba kaşığı pekmezi de havana ekleyip tüm tatlar birbirine karışana kadar karıştırın.
300’er gr temizlenmiş kuzu but ve tavuk göğsünü çöp şişlik olarak karelere doğrayın. Hazırladığınız sosu iki ayrı kaba paylaştırarak, etlere iyice yedirin. Tavuk göğsünü ve kuzu budunu çöp şişlere takarak bu sosta en az 1 saat marine edin. Arçelik Grill’de veya Tost Grill’de ızgara yapabilir; afiyetle yiyebilirsiniz
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder