civciv muhallebi |
Malzemeler
10 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı su
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
15 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı
Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra
devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kâselere
paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üstlerini hindistancevizi
ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp, civcivin ayak kısımlarını oluşturmak için, tabaktaki muhallebiyi hafif
kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin. İki adet damla çikolata ile göz yapın.
Pandispanyası için malzemeler
İki adet yumurta
Bİr çay bardağı şeker
Bir çay bardağı un
Bİr silme tatlı kaşığı kakao
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
Bir buçuk su bardağı süt
Bir yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı nişasta
Üç yemek kaşığı şeker
Bir çay kaşığı kadar portakal kabuk rendesi
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle karıştırın. Üzerine Unu, kabartma tozunu,kakaoyu, vanilya,portaka kabuğunu ekleyip yeniden çırpın. Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak) Pandispanya hamurunu altı fincana yerleştirin.Geniş bir tencereye fincanları koyup Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın üzerine koyun. Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısıp yavaş yavaş kaynamasını sağlayın. Ve yine bu andan itibaren on beş dakika boyunca pişirmeye devam edin.On beş dakika sonunda altını kapatıp. Altını kapattıktan beş dakika sonra kapağı açın. Fincanları elimize ters çevirip pandispanyalar kolayca çıkacaktır. Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.Kremayı pişirip keklerin ortasına sürün.Sosuda pişirip pastacıkların üzerine döküp Servis yapın. Afiyet olsun.
Fincanda Pandispanya
Pandispanyası için malzemeler
İki adet yumurta
Bİr çay bardağı şeker
Bir çay bardağı un
Bİr silme tatlı kaşığı kakao
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
Bir buçuk su bardağı süt
Bir yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı nişasta
Üç yemek kaşığı şeker
Bir çay kaşığı kadar portakal kabuk rendesi
HazırlanışıÇikolata sosu için
Bir çay bardağı suBir silme tatlı kaşığı nişastaBir buçuk tatlı kaşıgı kakaoBir yemek kaşıgı şekerBir parça çikolata veya bir çay kaşıgı tereyağı(Parlak olması için)
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle karıştırın. Üzerine Unu, kabartma tozunu,kakaoyu, vanilya,portaka kabuğunu ekleyip yeniden çırpın. Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak) Pandispanya hamurunu altı fincana yerleştirin.Geniş bir tencereye fincanları koyup Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın üzerine koyun. Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısıp yavaş yavaş kaynamasını sağlayın. Ve yine bu andan itibaren on beş dakika boyunca pişirmeye devam edin.On beş dakika sonunda altını kapatıp. Altını kapattıktan beş dakika sonra kapağı açın. Fincanları elimize ters çevirip pandispanyalar kolayca çıkacaktır. Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.Kremayı pişirip keklerin ortasına sürün.Sosuda pişirip pastacıkların üzerine döküp Servis yapın. Afiyet olsun.
NEGROLU TOPLAR
MALZEMELER
2 paket negro bisküvi
2 paket burçak bisküvi
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı çokokrem
yarım paket krema
üzerini kaplamak için;
çikolata
2 paket negro bisküvi
2 paket burçak bisküvi
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı çokokrem
yarım paket krema
üzerini kaplamak için;
çikolata
YAPILIŞI
Bisküviler rondodan geçirilir. Diğer malzemeler de bisküvilere katılıp elde edilen hamurdan top şekiller yapılır. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanıp arzuya göre toz fıstık ile süslenir. Buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
İncir
Keçi Peyniri
Taze Ceviz
Bal
Nane
YAPILIŞI
•İncirle iştah açmak isteyenler için hazırlanması çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir tarif.
•İncirleri ortadan ikiye ayırın ve ortalarına keçi peyniri ve soyulmuş taze ceviz yerleştirin.
•Cevizleri soymadığınızda daha güzel gözüküyor ama kabuğunda hafif bir acılık da var.
•Taze cevizi rahatça soyabilmek için öncesinde ılık suya atabilirsiniz.
•Peynir ve cevizin ardından çok az bal da koyarsanız tam bir bomba olacak.
•Ben balı sıkmalı alıyorum. Bir yerlerden gelmişse de rahat dökebilmek ve dekore edebilmek için kaplara koyuyorum.
•Böylece fotoğraftaki gibi şekilli sıkarak güzel bir dekor yapıp daha tatlı sevenlerin tabağı sıyırmalarını da sağlayabilirsiniz.
•Son olarak da üzerine ve kenarına nane ekleyin. İncir seçerken aklınızda bulunsun.
•En şık ve güzel görünen incir, büyük ihtimalle tadı en az olandır.
•Arzu ederseniz incirleri fırına verip sıcak da servis edebilirsiniz, ayrı bir güzelliği oluyor.
200-250 gr kadayıf
2 adet Anamur muzu
1/2 adet Amasya elması
Muskat
Bal
Nane
Ayçiçek Yağ
Bisküviler rondodan geçirilir. Diğer malzemeler de bisküvilere katılıp elde edilen hamurdan top şekiller yapılır. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanıp arzuya göre toz fıstık ile süslenir. Buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
İŞTAH AÇICI İNCİR
MALZEMELER
YAPILIŞI
•İncirle iştah açmak isteyenler için hazırlanması çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir tarif.
•İncirleri ortadan ikiye ayırın ve ortalarına keçi peyniri ve soyulmuş taze ceviz yerleştirin.
•Cevizleri soymadığınızda daha güzel gözüküyor ama kabuğunda hafif bir acılık da var.
•Taze cevizi rahatça soyabilmek için öncesinde ılık suya atabilirsiniz.
•Peynir ve cevizin ardından çok az bal da koyarsanız tam bir bomba olacak.
•Ben balı sıkmalı alıyorum. Bir yerlerden gelmişse de rahat dökebilmek ve dekore edebilmek için kaplara koyuyorum.
•Böylece fotoğraftaki gibi şekilli sıkarak güzel bir dekor yapıp daha tatlı sevenlerin tabağı sıyırmalarını da sağlayabilirsiniz.
•Son olarak da üzerine ve kenarına nane ekleyin. İncir seçerken aklınızda bulunsun.
•En şık ve güzel görünen incir, büyük ihtimalle tadı en az olandır.
•Arzu ederseniz incirleri fırına verip sıcak da servis edebilirsiniz, ayrı bir güzelliği oluyor.
ÇITIR MUZ VE ELMA
MALZEMELER
YAPILIŞI
2 adet muzun her birini 2 parçaya ayırın. Muz çok kalın ise kenarlarından ufak parçalar kesip, inceltebilirsiniz. Yarım elmayı da ortadan ikiye bölün. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kaseye azıcık ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın. Hem sarma işlemi daha kolaylaşacaktır hem de kadayıf daha çıtır olacaktır. Sonra böldüğünüz parçaların etrafına 200-250 gr. kadayıfınızdan dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Tatlınızı hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde bekletin.
Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız derin yağda çevirerek pişirin. Kadayıfların rengi hafif değiştiğinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız. Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın. Sonra servis tabağına koyun ve bal ve muskat ekleyin. Son olarak nane ile tatlınıza renk katın. Afiyet olsun.
Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız derin yağda çevirerek pişirin. Kadayıfların rengi hafif değiştiğinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız. Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın. Sonra servis tabağına koyun ve bal ve muskat ekleyin. Son olarak nane ile tatlınıza renk katın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder