Salatalar

Mor lahana salatası

Malzemeler
1 tane mor kırmzı lahana
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı mayonez
1 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz

Yapılışı
Mor lahanayı ister ince piyaslık şekilde, istersenizde rendenin geniş yeriyle rendeleyin. Diğer yandan bir su bardağı yoğurt tercihen kaymaksız ve suyu olmayacak. Çırpın. yarım su bardağı mayonezide içine katarak karıştırın. 1 diş sarımsağı rendenin küçük göz kısmıyla rendeleyin ve yoğurtlu mayonezli harcın içine atın. Tuzunu koyun. Ve mor lahananın içine katarak karıştırın. yaklaşık 1 ile 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

Renk Sarayı





Yemek Tarifinin Malzemeleri
9 orta boy patates5,6dal maydanoz
1dal yeşil soğan
iki adet havuç
1yemek kaşığı mayonez
2,3 damla limon suyu
iki küçük yaprak kara lahana
1diş sarımsak ve isteğe göre tuz.

Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Bütün patatesler haşlanır.
Haşlanan patateslerden üç tanesine maydanoz, yeşil soğan ve sarımsaklar doğranıp yoğurulur. İsteğe göre bir miktar tuz katılabilir ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
3 havuç rendelenip mayonezle ve 3 patatesle yoğrulup ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. (havuçlar ciğ)
Lahana rendelenir limon suyu ile ovulur. 3 patatesle birlikte yoğrulup ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Afiyet olsun



Salatalık Dolması

MALZEMELER
3 adet salatalık
200gr.beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 diş sarmısak






YAPILIŞI
Salatalıkların kabak oyacağı ile ortasındaki çekirdekli bölümü dikkatlice oyulur. Diğer yanda ince doğranmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, ezilmiş sarmısak iyice karıştırılır. Oyulan salatalıkların içine sıkı sıkı doldurulur. Folyolara sararak 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Servis yaparken verevine kesilir.

 
ROKALI VE YABAN MERSINLI BULGUR SALATASI

MALZEMELER
  • 1 demet roka
  • 3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • 1/2 su bardağı yaban mersini
  • 3 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı acı veya tatlı pul biber
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

  •  
    
    YAPILIŞI
      Yarım su bardağı yaban mersinini açılmaları için 5 dakika sıcak suda bekletin. 1 demet rokayı yıkayın ve kurutun. Yarısını servis için ayırın, diğerlerini ince ince kıyın ve bir kaseye koyun. 3 çorba kaşığı bulguru bir bardak su ile tane tane olup suyunu çekene kadar pişirin. Ilıyınca ince kıyılmış rokaların üzerine ekleyin. Yaban mersinlerini de ilave edin. 3 dal taze soğanı da ince ince kıyarak karışıma ekleyin. Üzerine yaklaşık yarım limonun suyunu, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ağız tadınıza gore tuz ve pul biber ile tatlandırın. Ayırdığınız rokaları servis tabağına dizin. Ortasına bulgur karışımını ekleyerek servis yapın.
     
     
    BİBERİYE DALINDA HELLİMLİ ŞİŞLER
     
    MALZEMELER
     
    1Paket Hellim peyniri
    1 Adet (Her şiş için) Kiraz Domates
    Biberiye Dalı
     
    YAPILIŞI
     
    •Hellim peynirini iri kareler şeklinde doğrayın ve biberiye dalından bir parça geçirin.
    •Bir adet kiraz domatesi takıp bir parça daha peyniri biberiye dalına geçirin.
    •Biberiye dalında bekleyen şişler peynir ve domateslere rahiyasını vermiş olacak.
    •Pişerken ki ahenk ise muazzam bir lezzet yaratacak.
    •İster mangalda ister ızgarada, hatta tavada bile pişirebilirsiniz.
    •Hellimler kızarmaya başlayıncaya kadar ateşin az közlü tarafında tutun, sonra çevirin.
    •Rengi değişip yumuşamaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Aynı şekilde pişirin.
    •İsterseniz lavaş pideyi hellimin etrafını saracak şekilde koyup biraz da öyle pişirin ve bu şekilde servis yapın.

    Afiyet Olsun...


     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder